Katteriet

Om oss
Vi som finns bakom stamnamnet S*Silverflake´s heter Susanne Jönsson och Mattias Glimsö och vi har sex Norska skogkatter. Vi bor i Växjö, Småland.
När vi båda var yngre hade vi huskatter i omgångar som betydde väldigt mycket för oss. Den första skogkatten kom in i Mattias familj 2001 och det var Sjövikens Tina (Musse).
Utställning provade vi på första gången när vi hade köpt vår första gemensamma Norska skogkatt, Geisha. Det var riktigt roligt, så vi har fortsatt med det. Vi åker på utställningar så ofta vi kan och tycker det är roligt att träffa likasinnade människor.

Katteriet
Vår katthistoria började 2005 när vi flyttade ihop och funderade på att skaffa katt. Att vi skulle ha en katt var en självklarhet. Så utan katt hade det inte blivit ett riktigt hem. Vi tittade runt på Internet för att hitta en katt som vi tyckte skulle passa. Susanne surfade runt och hittade S*Zios uppfödning. Där på första sidan var världens sötaste och finaste sköldpadda och det var kärlek vid första ögonkastet. Samma dag åkte vi och tittade på katten och vi bokade henne också, det var så S*Zios Geisha kom in i våra liv. Efter några månader tyckte vi att Geisha behövde en kompis och S*Zios Heart of Princess flyttade in. Efter det tyckte vi att det räckte med två katter… men icke så nicke… Mattias familjs katt Sjövikens Tina flyttade in hos oss på äldre dar. Tyvärr lever inte Musse längre.
Vår första avelshane såg vi för första gången när han bara var två dagar gammal. Han var så vacker. Vi kontaktade uppfödaren men hanen var redan reserverad. Synd tyckte vi men fortsatte att följa kullens utveckling. Efter några veckor kontaktade uppfödaren oss och frågade om vi fortfarande var intresserade och klart att vi var det, och S*Vimmerskogen´s Dennis kom till oss. 2013 köpte vi S*Glömstaskogens Koola Kattis, en padda med en underbar personlighet. Förhoppningsvis blir hon avelshona i framtiden.
Våra katter lever som familjemedlemmar hos oss och de har självklart tillgång till hela lägenheten och en stor inglasad balkong.
Vårt stamnamn inregistrerades hos FIFé 2008-02-20. Vår målsättning är att föda upp friska, harmoniska och kärleksfulla sällskapskatter med bra temperament. Det är extra roligt om de även passar till avel och utställning, men det är inget vi kan garantera. Vi följer rasstandarden för Norsk skogkatt i möjligaste mån.

Om ni är intresserade av en kattunge från oss är mailkontakt en början, men sedan vill vi träffa dig/er personligen.


 

S*Silverflake´s Norska skogkatter